top of page
Αναζήτηση
  • es27783

Μπορώ με ένα εξώδικο να λύσω το πρόβλημά μου;

Το εξώδικο δεν είναι δικαστική απόφαση αλλά μία επιστολή που απευθύνεται στην άλλη (αντίδικη) πλευρά και περιέχει τις δικές σας θέσεις, απόψεις και παράπονα στο κρίσιμο θέμα που σας απασχολεί καθώς και δικό σας αίτημα να απέχει η άλλη πλευρά από μία συμπεριφορά ή πράξη η οποία δεν είναι αποδεκτή από εσάς ή σας ενοχλεί.



Επίδοση εξωδίκου

Η εξώδικη δήλωση επιδίδεται, δηλαδή αποστέλλεται, στην άλλη πλευρά με δικαστικό επιμελητή που συντάσσει έκθεση επίδοσης η οποία αποτελεί απόδειξη ότι το πρόσωπο στο οποίο επιδόθηκε έλαβε γνώση.


Οριστική λύση;

Επειδή η εξώδικη δήλωση δεν είναι δικαστική απόφαση δεν έχει την δύναμη να “επιβάλλει” στην άλλη πλευρά την άποψή σας ούτε να υποχρεώσει κάποιον να κάνει αυτό που του ζητάτε και συνεπώς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επιλυθεί το πρόβλημά σας. Όμως αποτελεί ένα σημαντικό έγγραφο στο οποίο συνοψίζονται οι θέσεις σας και ανάλογα με την απάντηση ή την θέση της άλλης πλευράς σας δίνεται η δυνατότητα να αποκομίσετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης καθώς και να αποφασίσετε για τα επόμενα βήματα.


7 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page